30 Ocak 2024 Salı

MEMLEKETİN NEV'İ ŞAHSINA MÜNHASIR BİLDİRİ VE PROTESTO DERGİSİ: PROTESTO FANZİN

 

Memleketin nev'i şahsına münhasır bildiri ve protesto yayını, Protest Fanzin / Derginin ilk sayısı çıktı! "İtiraz Ediyoruz" sloganıyla Şanlıurfa merkezli ve İnşaAllah aylık olarak yayınlanacak olan işbu mecmuamız her ay bloğumuzda okurlarıyla buluşacaktır. Bu mecmua da ne şiir, ne hikaye, ne deneme olacak; yalnız hak ve hakikat haykırılacaktır. Bu zamana kadar bazı şeyleri edebiyat ve sanat yoluyla anlatmaya çalışsak da öyle bir anlatımı anlayacak ince bir ruha sahip olmayan katı kalpliler için bir de böyle bir yol deneme gereği hissettik. Ve söze şöyle başladık;

"Bu memlekette yıllarca hak, hakikat ve adalet namına bir iki çift laf etmek isteyenler hor görüldü, itilip kakıldı, anlaşılmadı yahut erken öttü diyerek kellesi vuruldu. Bundan mıdır, nedendir bilinmez bizlerden önceki nesil atalarımız kadar dik duruş sergileyen cesur adamların korkak, bana ilişmeyen yılan bin yaşasın mantıklı çocukları haline geldiler.

Biz de işbu fanzinden / dergiden önce birçok mecrada derdimizi dillendirmek ve dertlileri dinlemek istedik. Lakin sürekli önümüze engeller çıkarıldı. Kaidelere uydukça bizi kaale almadılar, zihinlerimizi makineleştirip dar kalıplara hapsettiler, aman zülfüyâre dokunmasın diyerek susturdular. İşte bu mecmua siz beğenseniz de beğenmeseniz de bu sebeple yayın hayatına başladı. Bazı sözlerimiz hoşunuza gitmeyecek farkındayız. Biz burada Uzun Metraj Dergisinde başlattığımız hakikati protesto ederek haykırma kültürümüzü devam ettirme gayretindeyiz.

 Bu mecmua ateizme, deizme, satanizme, nihilizme, sosyalizme, marxizme, darwinizme, komünizme, politeizme, agnostisizme, faşizme, anarşizme, siyonizme, şamanizme, paganizme, animizme, panteizme, aşırı radikal feminizme, kapitalizme, amerikanizme, emperyalizme, şovenizme, meteryalizme, narsisizme, nazizme, terörizme, vandalizme ve dahi hem bizim adını zikretmeye değer bulmadığımız hem de bir çoğumuzun adını bile duymadığı sapkın ve safsatalarla dolu, küçük harflerle yazılmaya layık ideolojilere karşıdır. Bu mecmua dinimizi, tarihimizi, kültürümüzü, insan ve hayvan haklarını; Filistin, Arakan, Keşmir, Moro, Doğu Türkistan'ı ve dahi dünyanın dört bir yanındaki masum ve mazlumları dava edinecektir. Hazır olun tek kişilik dev kadromuzla zülfüyâre dokunmaya, hakkı haykırmaya, uyuyanları uyandırmaya geliyoruz."

Protest Fanzin / Dergi memlekete hayırlı, uğurlu olsun...

1. Sayıyı okumal için tıklayın;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder